EN İYİ VE SÜRÜKLİYİCİ AKSİON FLİMLERİ 2022

                     EN İYİ VE SÜRÜKLİYİCİ AKSİON FLİMLERİ 2022


EN İYİ VE SÜRÜKLİYİCİ AKSİON FLİMLERİ 2022





Aksiyon, macera, gerilim ve heyecan dolu dünyanın en iyi aksiyon filmleri listesiyle karşınızdayız. Bu içeriğimizde yeni çıkan ve en çok izlenen aksiyon filmi önerileri yer alıyor. Ayrıca son çıkan aksiyon filmleri ve en iyi netflix aksiyon flimleri de listemizde yer alıyor.


1. Godzilla vs Kong

EN İYİ VE SÜRÜKLİYİCİ AKSİON FLİMLERİ 2022

Bilimkurgu ve aksiyonu birarada sunan bu eşsiz yapımda canavarlar dünyasının iki büyük mutantı karşı karşıya geliyor. Uzun yıllardır sessiz kalan Godzilla bir anda saldırılarını arttırır. Devlet ise onu durdurmak için Kong'u kullanmaya kararlıdır. İki dev birbirleri ile kapışırken gerçek düşman ortaya çıkarak dünyayı bir yok oluşa doğru götürecektir.

2. Train to Busan


Aksiyon ve korku türünü bir arada işleyen son zamanların en başarılı filmlerinde Zombi Ekspresi… Kore flimleri hayranlarının çok yakından bildiği bu yapım, ülkede baş gösteren virüsten kurtulmaya çalışan insanların hayatını anlatmaktadır. Seoul’dan Busan’a giden trendeki yolcular, virüse karşı hayatta kalmak için her şeylerini ortaya koymak zorundadır.


3. The Expendables (Cehennem Melekleri)



Savaş timi olarak karşımıza çıkan The Expendables yani Cehennem melekleri, aksiyon türünde herkesin tanıdığı isimlerin yer aldığı bir yapım. Devletin üst kademesinden gelen bazı emirleri yerine getirme için oluşturulan bu ekipte, her alanda tecrübeli ve uzman eski askerler yer almaktadır. Her anı heyecan ve aksiyon dolu Cehennem Melekleri filminde Sylvester Stallone, Jason Statham, Bruce Wilis, Jet Li ve Arnold Schwarzenegger gibi çok önemli oyuncular rol almaktadır.


4. Extraction


İzlenmesi gereken aksiyon filmleri listesinde birçok yapımı geride bırakmayı başaran Extraction filminde bir paralı askerin yaşadıkları anlatılıyor. Hindistan’da geçen filmde büyük bir suç baronu hapistedir ve oğlu düşmanları tarafından kaçırılmıştır. Çocuğu kurtarmak için paralı asker olarak çalışan Tyler elinden gelenin fazlasını yapmak zorunda kalacaktır. Netflix'in 2020 yılında kullanıcılarına sunduğu bu filmi özellikle evde kaldığınız şu günlerde kesinlikle izleyebilirsiniz.


5. Musul



Film gerçek hayattan uyarlanan bir aksiyon filmidir. DEAŞ, Musul’u işgal ettiği zaman Nineveh SWAT isimde yerel halktan oluşan bir birim direnmekte kararlıdır. Iraklı tecrübesiz polis Kawa, SWAT birimi tarafından kurtarılır. Bu andan sonra Kawa ekibe girer ve Musul’u düşmandan kurtarma amaçlanır. Netflix aksiyon filmleri kategorisinde yer alan Musul filmini izlemenizi tavsiye ediyoruz.

6. Ghajini


Aamir Khan’ın başrolünde oynadığı bu film 2000 yılında vizyona giren "Memento" filminin Hint sinemasına uyarlanmış halidir. Memento" filminden alıntı olsa da oyunculuk, duygusallık ve aksiyon sahneleri ile izleyiciyi her şekilde tatmin etmektedir. İntikam tarzı filmleri sevenler için bulunmaz Hint kumaşı... Filmin kısa bir özetini söylemek istersek, gözleri önünde karısı öldürülen bir insanın intikam duygusunu işlemektedir…

7.John Wick


Aksiyon filmleri konusunda sıkıntı çekiyorsanız ve henüz John Wick filmlerini izlemediyseniz, aksiyon filmi önerileri arasında bu filmi tercih edebilirsiniz. John Wick, hayallerindeki kadınla tanıştıktan ve evlendikten sonra kirli işleri bırakmış eski bir kiralık katildir. Eşi, kanserden dolayı hayatını kaybeder. John Wick artık yalnızdır. Eşi, ölmeden önce John Wick'e mektup yazmıştır ve yalnız kalmaması için kendisine bir köpek bırakır. Bir akşam evine gelen saldırganlar, arabasını çalıp köpeğini öldürür. Arabaya saldıran çetenin, eski patronun oğlu olduğunu öğrenen Wick, intikam peşine düşer.

8.War for the Planet of the Apes


Maymunlar Cehennemi üçlemesinin son filmi… İlk filmi 2011 yılında ikinci filmi ise 2014 yılında vizyona giren sesinin son filminde, insanlık ile maymunlar arasındaki savaş yıkıcı boyutlara ulaşmış her iki taraftan da çok büyük kayıplar verilmiştir. İki ırkın varlığı son savaşa bağlıdır. Maymunların lideri Sezar ile insanların komutanı Albay arasındaki mücadele iki ırkın kaderini belirleyecektir.

9. Mad Max: Fury Roa


Mad Max filmleri serisinin 3. filminden 30 yıl sonra tekrardan sinemaya gelen Mad Max; Fury Road, aksiyon film önerileri arasında sizlere sunduğumuz bir yapımdır. Görsel efektlerin çokça kullanıldığı filmde maceraya ve aksiyona hazır olun.

10. Logan


Hugh Jackman’ın Wolwerine veda ettiği efsanevi bir film… Genel olarak aksiyon ve dram türünü içerisinde barındıran Logan filminde, karakterimizin tek amacı hasta olan Profesör X'i Meksika sınırında saklamaktadır. Ancak bu düşünüldüğü kadar kolay olmayacaktır. Logan’ın geçmişi bir mutantın ortaya çıkması tekrardan gün yüzüne çıkacak ve tehlikeli olayların başlamasına neden olacaktır.
Blogger tarafından desteklenmektedir.